Vegan logo

Jag erkänner: jag drogs med när hardcore- och djurrätts-/veganrörelsen i Umeå var som störst. Efter att ha varit vegetarian så var det ett naturligt steg att ”avancera” till vegan och jag minns väl den stolthet jag kände när jag faktiskt klarade av det, att fullständigt välja bort animaliska produkter.

Men efter fem år så kom saker emellan (livet — och konformismen! — hann ikapp mig) och jag återgick till ovo-lakto-vegetariskt på tallriken. Och det har varit skönt och det har varit enkelt för omgivningen, familj och vänner.

Dock så har det alltid någonstans funnits en nedtystad samvetsröst i bakgrunden.

Nu när jag kämpat med livs-/ålderskris och personliga motgångar så har jag regredierat på flera fronter och jag vill förstås tillbaka till veganlivet också. Det är stor skillnad att shoppa veganskt idag. Att bara gå in på Coop eller ICA och hitta veganska smörgåspålägg är underbart! Förr letade man i hälsokostbutikerna — och slogs om det fåtal Cheatin’ eller Rashers som fanns i kylen.

Det är en ny värld att utforska. Det är spännande. Det känns bra.

Och jag ber om ursäkt för att jag blir extra krånglig igen.

Dagens fynd på Coop Extra i Umeå (särskilt nöjd är jag med Simple Shoes för 149 kronor!):