Krister Löfgren - ett slags poesi och författande

Fönsterkristaller – naturen som konstnär

Eftersom gårdagens inlägg blev lite nedstämt tänkte jag ikväll istället bjuda på lite bilder hur vackert naturen på egen hand kan skapa mönster. Fotografierna är tagna hemma hos mina föräldrar och föreställer iskristaller som bildats på insidan av fönsterrutorna i ett av uterummen (deras ”rökrum”). Det finns förstås en uppsjö teoretiska diskussioner om vad konst är och konstbegreppen är fler än man orkar bry sig om. Det här är kanske inte konst och naturen kanske inte kan vara konstnär men för mig, som enkel människa, är det vackert nog att fotografera i alla fall.

Fönsterkristall och blomma

5 kommentarer

 1. Sara Wikberg

  Definitivt konst! Är det växter som pressats mot rutan utifrån eller? Vissa delar är väldixt växtlika iaf. 🙂

 2. Sara Wikberg

  Aj då, det kom med en felstavning. Men så blev jag genast gladare när jag såg att du stavat fel på ”granskning”. Min kommentar inväntar granksning =)

 3. Krister Löfgren

  Nej, det är inga växter som pressats mot rutan. Av någon anledning som jag inte har någon aning om har fantastiska mönster bildats — och de verkar inte slumpmässiga, tycker jag.

 4. Krister Löfgren

  Skadeglädje. 🙂 Var har jag stavat fel?

 5. Sara Wikberg

  Det är fel i kodningen nånstans. När man skickat iväg kommentaren står det att ”Din kommentar inväntar granksning”

Lämna ett svar

© 2024 Hemma i världen

Tema av Anders NorenUpp ↑