Krister Löfgren - ett slags poesi och författande

Vi växer en berättelse

Lite fler uppdateringar av bloggen än normalt. Jag har haft tid att ”smita undan” för egna tankar och skrivande (vilket i och för sig lett till att jag blivit anklagad för att vara ”osocial” — och inte blev det bättre när jag lyckades låsa in bilnycklarna i bilen och blev tvungen att åka med annan bil en bra bit av de arton milen till reservnycklarna) .

Vinterlandskap, Lidbacken

Vi växer en berättelse
tillsammanstecknad
smygande småstrimmor: något ljust
— och något ur skumrask

Mitt i det pågående
gror ur mig ledsamhetsord
och inom:
en varmkänsla bebygger mig
genom småtimmarna

Tvåvärldar är förvirrande,
att vara, här-som-där
dubbelplacerad
Jag gammelsvajar som ett träd
svarta bläckrötter briserar
uppåt mot himmelsduk

Glimrande ur oss: saker, bra, att gilla
Molande, liksom dovt:
att sätta riskfylld punkt,
rinna ut till tårlikt komma?
Växa slut.

1 kommentar

  1. Ma-Linn

    Min osociala man mår i alla fall väldigt bra av att få lite tid med sina egna tankar tror jag.:) Synd att livet måste (?) vara så inrutat bara, att det inte finns mer tid för varandra och oss själva istället för oviktiga tidskonsumerande jobb och tråkigheter.

Lämna ett svar

© 2024 Hemma i världen

Tema av Anders NorenUpp ↑