Krister Löfgren - ett slags poesi och författande

Onödig teknik för föräldrar

Jag är ingen nyvaknad luddit men stora mängder teknologiska ”framsteg” och ”innovationer” får mig att uppgivet att skaka på huvudet. I en värld där åtminstone en och annan faktiskt producerar verkligt nödvändiga prylar och livsförenklande teknologi så finns också en motbjudande flod av meningslösa manicker.

Möt Itzbeen, den lilla medhjälparen som får föräldrar att verka dumma i huvudet och biologiskt olämpliga att ha barn:

Itzbeen, vilken onödig pryl!

Itzbeen, vilken onödig pryl!

Itzbeen (ett namn som för tankarna till en robot men som ska vara ett hippt ”It’s been…”) håller koll på hur länge (”it’s been”) det gått sedan du, barnets förälder, matat, bytt blöja eller lagt barnet för att sova.

Enligt Amazon.com så hjälper detta ”underbara hjälpmedel” föräldrar att lära sig de grundläggande behoven hos ett spädbarn och ger föräldrar med allvarlig sömnbrist ett sätt att komma ihåg ”skötseldetaljer” för barnet!

Det är givetvis oroväckande att föräldrar kan vara så utmattade av sömnbrist att man glömmer, inte bara att sköta sitt barn, utan också hur man sköter om det.

I en ideal värld uppfostras barn av sina föräldrar och på ett livsbejakande, inkännande, bra, smart, roligt och naturligt sätt.  Det kan inte finnas ett verkligt behov att införskaffa en Itzbeen men tydligen har den vunnit ”iParenting Media Award” som delas ut till konsumentprodukter som är ”outstanding”.

Det som står ut mest måste dock ändå vara det faktum att det finns föräldrar som inte kan tyda sina barns signaler och behöver digital hjälp att komma ihåg när barnet åt senast (vilket måste tyda på ett schemalagt ätande för den lille) eller bajsade (varför nu det är så viktigt?).

1 kommentar

  1. Ma-Linn

    Sunt förnuft kanske inte existerar längre?

Lämna ett svar

© 2024 Hemma i världen

Tema av Anders NorenUpp ↑